למבחן אמיר יש חשיבות רבה לכל מי שמתעתד להיכנס לעולם האקדמיה ורוצה לחסוך לעצמו זמן יקר במהלך הלימודים לתואר ראשון. המבחן נערך על-ידי המרכז הארצי לבחינות והערכה (שאחראית גם על הפסיכומוטרי), וכדאי כמובן לא רק לגשת למבחן אלא גם להתכונן לקראתו באופן אופטימלי. לפניכם 4 השלבים של הלימוד הנכון למבחן אמיר.
שלב 1: להבין את מבנה הבחינה ואת אופייה
השלב הראשון של למידה לקראת מבחן אמיר, כמו לקראת כל מבחן, היא להכיר אותו היטב. היכרות עם מבנה מבחן אמיר ועם אופיו מבטיחה הכנה אופטימלית בזכות העובדה שתדעו במה למקד את הלימודים ובפרט אם בחרתם ללמוד בכוחות עצמכם (שכן אם בחרתם באופציה של קורס אמיר מן הסתם המרצה בקורס כבר ימקד אתכם). בנוסף ככל שתדעו יותר על המבחן, כך תפחת רמת אי הוודאות שמטבעה מייצרת מתח, והגעה לבחינה כשאתם רגועים ונינוחים תעזור גם כן להשגת ציון גבוה.
מבחן אמיר מורכב מ-3 פרקים: השלמת משפטים, ניסוח מחדש והבנת הנקרא. עבור כל פרק מוקצבות לכם 20-25 דקות. הפרק הראשון בוחן את היכולת של הנבחנים להבין טקסטים וליישם את אוצר המלים שלהם בהקשר הרלוונטי. המפתח להצלחה בו הוא אוצר מלים נרחב באנגלית. הפרק השני בוחן את היכולת לזהות רעיונות מרכזיים באנגלית ואת יכולות הניסוח ואילו הפרק השלישי כשמו כן הוא, בוחן את הבנת הנקרא.
עוד דבר שכדאי לדעת לגבי מבנה מבחן אמיר הוא שבשני הפרקים הראשונים השאלות הראשונות יחסית קלות וככל שמתקדמים במבחן הן הופכות קשות יותר. בפרק השלישי סדר השאלות הוא לא לפי רמת הקושי אלא לפי סדר הופעת המשפטים הרלוונטיים בקטע הקריאה.
שלב 2: להעשיר את אוצר המלים
השלב השני בהכנה לקראת מבחן אמיר – בין אם בחרתם להתכונן אליו לגמרי בכוחות עצמכם ובין אם אתם מעדיפים את האופציה של קורס אמיר – הוא העשרת אוצר המלים. כאמור אחד המפתחות להצלחה בבחינה חשובה זו הוא אוצר מלים נרחב, נכס יקר ערך גם באופן כללי בחיים שהרי האנגלית היא השפה המרכזית בתחומים רבים ובשלל מדינות ברחבי העולם.
את אוצר המלים תוכלו להרחיב דרך קריאת טקסטים באנגלית (ספרים, מגזינים, אתרי אינטרנט וכו'), צפייה בתכנים בשפה זו (סרטים, תוכניות טלוויזיה, סרטונים ביוטיוב), האזנה למוזיקה באנגלית וגם דרך שיחות עם חברים ומכרים שמוכנים לסייע לכם להעשיר את אוצר המלים.
שלב 3: סימולציות
שלב חשוב נוסף בכהכנה לכל מבחן ובפרט מבחן אמיר הוא סימולציות, כשכדאי כמובן שהן יהיו קרובות ככל האפשר למציאות. הכוונה היא לא רק לתרגול שאלות בסגנון שמופיע בפרקי הבחינה השונים, אלא בפתרון בחינות שלמות, תוך הקפדה על מסגרת הזמן הרלוונטית. פתרון מבחן שלם בפרק הזמן הנתון (כאמור 20-25 דקות לכל פרק) מאפשר לכם להגיע מוכנים לא רק מבחינת ידע אלא גם מבחינת ההבנה מהי הדרך הטובה ביותר להביא אותו לידי ביטוי בהתאם למאפיינים האישיים שלכם. ייתכן שתגלו שכדאי לכם להתעכב מעט על שאלות בתחילת כל פרק שהן כאמור יחסית קלות ואת השאלות הקשות להשאיר לסוף, ייתכן שעבורכם האופציה הטובה ביותר היא לעבור על כל השאלות ולפתור את אלה שאתם יודעים ורק לאחר מכן לחזור לאחרות, ובכל מקרה הסימולציה גם מרגילה אתכם לכך שנדרשת גם מהירות. במסגרת קורס אמיר מתקיימות באופן טבעי סימולציות שכאלה, וגם באינטרנט תוכלו למצוא מבחנים לדוגמה.
שלב 4: קורס
אם אתם מרגישים שהלימודים בכוחות עצמכם לא הניבו את רמת ההכנה הרצויה, קחו בחשבון את האופציה של קורס. לימודי הכנה למבחן אמיר הם אופציה מקובלת למדי, כשהניסיון הרב של המרצים בקורס מסייע לכל תלמיד לשפר את נקודות התורפה הספציפיות שלו.