כיום, על כל משרה בשוק העבודה בכלל ובענף פופולרי כמו הייטק בפרט, מתחרים מועמדים רבים, כך שהמעסיקים הפוטנציאליים או חברת השמה שמגייסת עבורם, ממיינים כמות אדירה של קורות חיים. לכן, ישנה חשיבות רבה לכתוב את קורות החיים שלכם בצורה נכונה, יעילה ומושכת, כדי שתוכלו לעבור את שלב הסינון הראשוני בהצלחה ולקבל זימון לראיון.
שלבי כתיבת קורות חיים
שלב 1: למקד את קורות החיים
כאשר ניגשים לכתוב קורות חיים, יש לשים לב מהו התפקיד או המשרה אליהם אתם מעוניינים להתקבל, לראות איזה ניסיון מקצועי וכישורים ספציפיים הכרחיים ולזהות מה היתרונות שלכם מבחינת ניסיון קודם, הכשרות מקצועיות, יכולות אישיות, תכונות אופי ועוד. בצורה זו תוכלו למקד את קורות החיים ולהתאים אותם לתפקיד המסוים, כך שמי שמקבל את המסמך יוכל לראות מיד שיש לכם את כל הנתונים הנחוצים.
שלב 2: מבנה קורות החיים
את קורות החיים יש להדפיס בצורה מובנית המחולקת לפי הסדר הבא: פרטים אישיים לרבות פרטי התקשרות מעודכנים, השכלה, ניסיון תעסוקתי, שירות צבאי או לאומי. מבחינת זמנים, יש לכתוב את קורות החיים בסדר כרונולוגי מההווה לעבר. כך, ניתן להדגיש קודם כל את הפרטים המרכזיים – מהו התפקיד האחרון שביצעתם, תואר או קורס אחרון שסיימתם ובהמשך לציין את יתר הפרטים.
שלב 3: לתת פרטים רלבנטיים בכל חלק
בכל אחד מהחלקים הראשיים עליכם לציין את פרק הזמן בשנים, להסביר מה התפקיד שמילאתם, לציין את שם המעסיק, מיקום גיאוגרפי ולהוסיף פירוט בנקודות.
שלב 4: פורמט המסמך
מבחינה טכנית, את קורות חיים מגישים כמסמך word, נהוג לבחור בגופן David או Ariel בגודל 12, כך שיהיה נוח ונעים לקריאה.
טיפים ואזהרות
- את קורות החיים רצוי לרכז בעמוד אחד, אלא אם יש פרטים מהותיים או ניסיון תעסוקתי רלבנטי עשיר. לשם כך, חשוב להתמקד ולהדגיש רק את הנתונים הרלבנטיים ולכתוב בצורה תמציתית ועניינית. הייטק הוא תחום מבוקש ביותר, כאשר המעסיק או אנשי חברת השמה שמגייסים, מקדישים לקריאת כל מסמך מעט זמן.
- בקורות החיים עליכם לכתוב נתונים ופרטים נכונים ומדויקים בלבד, אותם תוכלו להסביר בראיון. כמובן שאסור להמציא דברים, להתחזות או לשקר וכדאי לוודא שאין פערים בין מה שכתבתם לבין מה שקרה בפועל.
- מומלץ להבליט ולהתמקד בדרישות התפקיד הספציפי ועליהם להתעכב ולפרט בהרחבה במסמך. לדוגמה, חשוב להרחיב על תפקידים קודמים שמילאתם בתחום הייטק ועל השכלה רלבנטית ופחות על עבודות במהלך הלימודים, שאינן קשורות לענף.
- חשוב להקפיד על עריכת המסמך במבנה ברור ומסודר, לשמור על כתיבה תקנית ולהימנע משגיאות כתיב. רצוי לעבור מספר פעמים על הגהה ועריכה לשונית ולתת לאדם נוסף לקרוא את המסמך לפני שאתם שולחים אותו.
- ישנם מקרים בהם חברות הייטק בינלאומיות או חברת השמה יבקשו מכם לשלוח קורות חיים באנגלית ולכן מומלץ שתכינו מראש גרסה של קורות החיים גם באנגלית.