איך מכינים פסטה ברוטב עגבניות?

איך להכין פסטה ברוטב עגבניות
איך מכינים פסטה ברוטב עגבניות?
המדריך עזר? פרגנו 🙂

מי מאיתנו לא משוגע על המאכל האיטלקי המפורסם, המגיע בשלל צורות וגדלים שמטריפים את העיניים, ומשביעים היטב את קיבתנו. בישול פסטה נחשב לקל, מהיר ובריא גם כן, מה שגורם לפסטה להתברג כמאכל פופולרי במיוחד בכל רחבי בעולם.

כאן תלמדו איך להכין פסטה ברוטב עגבניות במספר צעדים פשוטים. אין צורך בידע קודם.

מצרכים:

שקית פסטה
פלפל
מלח
אורגנו
בזיליקום
גביע רסק עגבניות
גביע עגבניות מרוסקות
2 עגבניות טריות קצוצות
בצל יבש
שמן זית
מסננת לפסטה

שלבי הכנה

שלב 1

הניחו את הפסטה בתוך הסיר, ופזרו מעט שמן זית.
הוסיפו מים עד שיכסו את גובה הפסטה, והדליקו אש על להבה בינונית. יש לבשל את הפסטה עד כרבע שעה.

שלב 2

בזמן שהפסטה רותחת, קצצו בצל יבש ו-2 עגבניות טריות.

שלב 3

בכדי לוודא שהפסטה מוכנה, הוציאו בעזרת כף או מזלג חתיכה אחת של פסטה, והרגישו (בזהירות) בעזרת היד האם הפסטה כבר רכה.

שלב 4

לאחר שהפסטה התרככה, הניחו את המסננת בכיור ושפכו את הפסטה עם המים למסננת.

שלב 5

שפכו מעט שמן זית לסיר, הוסיפו את הבצל, וטגנו אותו עד להזהבה, על להבה בינונית.
יש לערבב מדי פעם.

שלב 6

לאחר הזהבת הבצל, הוסיפו את 2 העגבניות הטריות הקצוצות, וטגנו אותן עד שהן רכות.
יש לערבב מדי פעם.

שלב 7

הוסיפו כף גדושה של רסק עגבניות, וגביע שלם של עגבניות מרוסקות.

שלב 8

הוסיפו כפית מלח, חצי כפית פלפל שחור, כפית אורגנו וכפית בזיליקום וערבבו היטב.
טעמו (בזהירות – חם) האם הרוטב לטעמכם, ובמידת הצורך הוסיפו תבלינים נוספים שאתם אוהבים.

שלב 9

שפכו את הפסטה אשר במסננת לתוך הסיר עם הרוטב, וערבבו בעזרת 2 כפות או מזלגות את הפסטה והרוטב יחדיו.

טיפים ואזהרות

בישול הפסטה במים לא אמור לקחת יותר מ-10-15 דקות.
יש להיזהר מהמים הרותחים.
מומלץ לעשות "פו" לפני טעימת הפסטה או הרוטב.
יש לסגור את הגז מיד לאחר הבישול.

קישורים שימושיים:

אודות הפסטה
ארגון הפסטה הבינלאומי

שתפו עם החברים!

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email

מדריכים באותו נושא

מדריכים באותו סגנון

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *