לא כל האנשים מייחסים חשיבות לגיבוי קבצים. קבצים של אדם פרטי יכולים להיות לדוגמא תמונות, מסמכים ושירים אהובים – ואיבוד שלהם יגרום להרגשה רעה ולא נעימה. מידע של חברות ועסקים יכולים להכיל ספרי חשבונות, פרטים פיננסיים ואפילו רעיונות לסטארט אפ – ואיבוד שלהם יכול לגרום להפסדים כספיים ונזקים עסקיים עצומים. אם תעצרו לחשוב על הקבצים שקיימים על המחשב שלכם או הסמארטפון, תבינו שלא כדאי פתאום לאבד את כולם.
אז איך אפשר למנוע את המצב העגום?
שלבים בתהליך גיבוי קבצים:
- בצעו סדר וארגון של הקבצים בתיקיות – גם ללא קשר לפעולת הגיבוי, ארגון המידע הדיגיטלי שלנו הוא חשוב כדי למצוא בקלות את הפריטים כשנחפש אותם. כאשר נידרש לבצע שחזור לקבצים, החשיבות של סדר תבוא לידי ביטוי בכך שמיד נוכל לחזור לעבודה ולסביבה המוכרת.
- בחרו את שיטת הגיבוי הנוחה ביותר עבורכם. היום קיימות מספר שיטות נפוצות לגיבוי המידע:
א. דיסק און קי – נותן לכם מענה פשוט, זול וזמין לגיבוי המידע שלכם. ניתן למצוא היום גם DOK בנפחים גדולים של עשרות גי'גה.
ב. כונן אחסון חיצוני – כמו דיסק און קי, רק יותר גדול ובעל נפח אחסון רב יותר.
ג. גיבוי בענן ציבורי – העלאת כל הקבצים והתכנים לשרת חיצוני חינמי, והגישה אליו מתבצעת באמצעות חיבור אינטרנטי.
ד. גיבוי בענן פרטי – שמירת הקבצים בשרת פרטי המיועד רק לכם. הגישה מוגבלת רק לאנשים מסוימים.
טיפים ואזהרות
- אחד החסרונות הגדולים של אמצעי הגיבוי הפיסיים (דיסק און קי / כונן אחסון חיצוני) הוא שהם יכולים להינזק כתוצאה ממכה או נפילה, ולכן יש לשמור עליהם. כמו כן, כונני האחסון החיצוניים לעתים תלויים במקור כח חיצוני ונפילות מתח עלולות לגרום לאיבוד המידע הנמצא עליו.
- במידה ואתם בוחרים בפתרון הפיסי, כדאי להשתמש בהתקן שמכיל נפח אחסון רב. זכרו, הנטייה שלנו היא לאגור מידע ותוכן נוסף שלא תמיד מחליף את הקיים, ולכן חשוב לתכנן קדימה ולדאוג למקום שיכיל את כל הקבצים החדשים.
- ישנם לא מעט שירותי גיבוי בענן הניתנים בחינם. במידה ובחרתם להשתמש באחד כזה, שימו לב לתנאי השימוש והגבלת נפח האחסון. כמו כן, חשוב לזכור שמה שניתן היום בחינם, ייתכן ובעתיד יעלה לכם כסף.
- גיבוי בענן פרטי הוא כנראה הפתרון האולטימטיבי עבור עסקים. בכל מקרה, כדאי לבחור בחברה שמתמחה בשירותי גיבוי בענן על מנת לוודא שמתקיימת הצפנה ואחסון של המידע בצורה מאובטחת ברמה הגבוהה ביותר.
קישור שימושי
וידאו המסביר בקצרה על גיבוי ענן:
הסבר על דיסק און קי בעמוד ויקיפדיה
תגובה אחת
אחלה כתבה !