איך בוחרים מדרסים אורטופדיים

איך בוחרים מדרסים אורטופדיים
5 מתוך 5 (דירגו 1 איש)

מדרסים אורטופדיים הם אביזרים רפואיים שהשימוש בהם שכיח ונחוץ ללא מעט אנשים. המדרסים משמשים לא רק אנשים הסובלים מבעיות אורטופדיות בכפות הרגליים, אלא גם אנשים הסובלים מבעיות אורטופדיות אחרות, אנשים הסובלים ממחלות רב מערכתיות ואפילו אנשים בריאים. לשימוש במדרסים אורטופדיים יש יתרונות מגוונים ותרומתם לשיפור איכות החיים של המשתמשים רבה. אולם כדי להפיק את התועלת הרבה מהמדרסים יש לבחור מדרסים אורטופדיים מתאימים למשתמש. אז איך בוחרים מדרסים אורטופדיים?

 

שלב ראשון – בירור הצרכים

 

השלב הראשון בדרך לבחירת מדרסים אורטופדיים מערב תהליכי בירור, למידה ואבחון. בשלב זה יש להגדיר את הצרכים של המשתמש במדרסים ולפרוט את האילוצים, את המאפיינים ואת המטרות של ההסתייעות במדרסים. זה גם הזמן שבו ניתן וחשוב להבין למי מתאימים מדרסים אורטופדיים: לסובלים מבעיות בכפות רגליים (דורבן, כאבים בכף הרגל), לסובלים מבעיות בגפיים תחתונות (דלקות במפרקי קרסול, ברך, ירך), לסובלים מבעיות גב וצוואר. כמו כן, השימוש במדרסים מומלץ לחולי סוכרת ולאנשים הסובלים מעודף משקל וגם לאנשים בריאים העומדים שעות רבות על הרגליים, ו/או עוסקים בספורט באופן חובבני או מקצועי. ככלל, שימוש במדרסים אורטופדיים מתאים לכל מי שמסיבה כלשהי זקוק לאביזר אורטופדי זה שעוזר להקל על היציבה והעמידה.

לעיתים קרובות רופאי מרפאת כאב המומחים בפתרונות כאב ברגליים ובגב ממליצים על שימוש במדרסים כטיפול נוסף.

 

שלב שני – הכרת האפשרויות הטיפוליות

 

בשלב זה יש להכיר את מגוון המדרסים האורטופדיים הקיימים, ללמוד על הניואנסים המבחינים ביניהם ולהסיק אילו מדרסים אורטופדיים עשויים להתאים למשתמש בהתחשב בצרכיו ובמאפייניו השונים. מדרסים אורטופדיים מסייעים לחלק באופן בריא את הלחצים ואת העומס המופעלים על כף הרגל ותומכים ברקמות השונות. כך מסייעים המדרסים האורטופדיים לשיפור היציבה, לשיפור התנועה ולהפחתת כאבים שונים. לאחר שהמשתמש ממפה את צרכיו ומבין את תרומתם של מדרסים אורטופדיים למניעה ולהתמודדות עם שחיקה, עם מחלות ועם כאב, הוא יכול לבחור מדרסים מתאימים.

 

שלב שלישי – פניה למומחים

 

התאמה אישית של מדרסים נחוצה על מנת למצות את הפוטנציאל השיקומי והטיפולי של מדרסים אורטופדיים. על מנת לבצע התאמה אישית של מדרסים יש לפנות לאנשי מקצוע בתחום. קיימים מכונים שונים המציעים שרות של התאמת מדרסים אישית, תוך שימוש באמצעים שונים ומגוונים. הפניה למכון מתאים תוביל לבדיקות אבחון מתאימות שיסייעו לתפירת מדרסים אורטופדיים המותאמים למידות המשתמש באופן אישי.

 

שלב רביעי – הזמנת המדרסים

 

לאחר האבחון והשלמת מלאכת התאמת המדרסים יוצעו למשתמש מדרסים מתאימים מסוגים שונים, כשההבדל ביניהם הוא במידות, בגמישות ובחומר שממנו עשויים המדרסים האורטופדיים. הבדלים אלה גוררים, כמובן, גם הבדלים במחיר. בשלב זה נכנס לתמונה גם הגורם הכלכלי, כשלצד השיקולים הבריאותיים על המשתמש לבחון כמה הוא מסוגל להשקיע ברכישת המדרסים. בשלב זה מומלץ לברר האם ביטוחי הבריאות של המשתמש משתתפים במימון רכישת המדרסים.

 

טיפים ואזהרות

 

  • הדגש הוא על ההתאמה: מדרסים אורטופדיים יעילים הם מדרסים המותאמים למשתמש באופן אישי. ניתן להזמין מדרסים באינטרנט או לקנות מדרסים בכל חנות, אבל כדי להפיק מהשימוש בהם את מירב התועלת יש להקפיד על התאמתם האישית למשתמש.
  • טרם בחירת המכון להתאמת המדרסים חשוב לברר מהם השירותים המוצעים בו והאם ישנו מכשור מתקדם המאפשר מדידה ובחינה של כף הרגל (מידות, מבנה, קימורים, מדרך) ושל "התנהגות" כפות הרגליים במנחים שונים (עמידה לצד תנועה, תוך התחשבות בפיזור לחצים על האזורים השונים).

 

קישורים שימושיים

 

על מדרס בויקיפדיה בעברית

שתפו עם החברים!

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email

מדריכים באותו נושא

מדריכים באותו סגנון

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *