ההחלטות שייקבעו בעת הסכם הגירושין הן משמעותיות והרות גורל מכל הבחינות – הן מבחינה כלכלית והן מבחינה בין אישית ומשפחתית, ולכן חשוב מאוד לבחור עורך דין לגירושין שבקיא בתחום זה על בוריו. על מנת לעשות זאת יש לבחון מספר פרמטרים כמו וותק והתמחות בנושא הגירושין, המוניטין של עורך הדין, המסגרת התקציבית שעומדת לרשותכם וכמובן, כימיה עם עורך דין לגירושין וההתרשמות שלכם מהפגישה הראשונה עמו. פרמטרים אלה חשובים מאוד לבחירת איש המקצוע שייצג אתכם באחת התקופות הקשות ביותר בחייכם.
שלבים בבחירת עורך דין לגירושין
שלב ראשון – חיפוש וסקירה
אם החלטתם להתגרש, הדבר הראשון שתצטרכו לעשות הוא לחפש עורך דין לגירושין שייצג את האינטרסים שלכם בצורה הטובה ביותר. גם אם אינכם בטוחים שתצטרכו את שירותיהם של עורכי הדין, עדיף לחפש איש מקצוע טוב ולהתייעץ טרם ההחלטה הסופית. כדי לבחור את עורך הדין המתאים לכם, קודם כל ודאו שאתם מחפשים עורך דין שמומחה בגירושין ושאינו עוסק בתחום מומחיות אחר. מרכיב זה יצמצם את החיפוש שלכם ויוכל לכוון אתכם למצוא את עורכי הדין הטובים ביותר בתחום זה.
שלב שני – סוגיית התקציב
שנית, עליכם לחפש עורך דין לגירושין שיתאים למסגרת התקציב שלכם, מטבע הדברים. שירות של עורך דין לגירושין הוא שירות יקר – אך משמעותי וחשוב, ובסופו של דבר הוא משתלם מאוד בראייה עתידית. אם אתם משקיעים כמה שיותר משאבים בייצוג נכון של האינטרסים שלכם, תוכלו בסופו דבר ליהנות מהפירות ולקבל את הנתח שמגיע לכם כחלק מהסכם הגירושין.
שלב שלישי – ניסיון והצלחות
הדרך לעשות זאת היא לברר פרטים על המוניטין של עורך הדין בכל ערוץ אפשרי: רשתות חברתיות, גוגל והמלצות של חברים או אנשים שנעזרו בשירותיו. ברשתות החברתיות קל למצוא המלצות לעורכי דין לגירושין בדף הפייסבוק של המשרד המדובר ובתגובות של האנשים על עורך הדין הספציפי שאתם מעוניינים לשכור את שירותיו. ניתן לבצע גם חיפוש בגוגל תחת שמו על עורך הדין, לבדוק את המוניטין שלו ואת הביקורות עליו ואפילו להציץ בתיקים שטיפל בהם, מה שיכול לשפוך אור על ההצלחות שלו בבית המשפט או בהליכי בוררות. כמו כן, תמיד מומלץ להתייעץ עם חברים או עם לקוחות קודמים של אותו עורך דין לגירושין ולשמוע את דעתם בנושא.
טיפים ואזהרות
כידוע, מדינת ישראל מוצפת בעורכי דין מכל הסוגים, וחשוב מאוד לשים לב איזה עורך דין לגירושין אתם בוחרים כדי שלא תיפלו בפח. מצד אחד, חשוב מאוד לבחור בעורך דין בעל ניסיון שמתמחה בגירושין, אך מצד שני חשוב לא לבחור בעורך דין עסוק מאוד שלא יוכל להתפנות אליכם ולהעניק לכם יחס אישי. את האיזון הזה תוכלו למצוא בפגישה עם עורך הדין, דרך ההמלצות עליו, דרך סקירה של המוניטין שלו ברשת ודרך התרשמות אישית שלכם.
קישורים שימושיים
על גט בויקיפדיה בעברית
על גירושים בישראל בויקיפדיה בעברית