אם אתם מחשיבים את עצמכם כהנדימן ומעוניינים לחסוך את כסף עבור התקנת פרגולה מקצועית, באפשרותכם לבצע זאת באופן עצמאי.
אז אם אתם עומדים עכשיו ושואלים את עצמכם איך בונים פרגולה לבד – להלן מספר נקודות אשר יוכלו לסייע לכם במלאכה:
אז מהן הכנות מקדימות?
ההכנות המקדימות לבניית פרגולה, מורכבות מ-3 פעולות עיקריות:
השלב הראשון – מדידת שטח המיועד עבור הפרגולה. השלב השני – רכישת חלקים; קרשים ליסודות, קורות גג, קורת רוחב וקורת רוחב נגדית.
השלב השלישי – יעסוק בהכנת השטח בפועל, אשר יבוצע באמצעות חפירת בורות להנחת יסודות הפרגולה. עומק הבורות אמור להגיע עד לכ-30 סנטימטר.
שלבים בבניית פרגולה לבד
לאחר חפירות הבורות, ניתן להתחיל בהליך הבנייה בפועל:
שלב 1 – יציקת בטון לתוך הבורות
במקרים בהם אנו מעוניינים לעגן את העמודים לאדמה, נדרש לעגן את התושבות בתוך הבטון. לצורך כך, עלינו לקדוח את העוגנים הרלוונטיים אל תוך הריצוף הקיים.
שלב 2 – הברגת עמודים תומכים
השלב השני יהיה להבריג את העמודים התומכים אל תוך התושבות שעוגנו בתוך הבטון – ההברגה תעשה רק לאחר שהם ייבוש. כעת מה שנותר הוא לעגן את קורת הרוחב הנגדית אל תוך קיר המבנה. יש לדאוג, כי גובה הקורה הנגדית, יהיה גבוה יותר במינימום של 2 אחוז מגובהם של העמודים התומכים – כך יהיה ניתן להבטיח את היווצרותו של שיפוע.
פעולת העגינה של הקורה תעשה באמצעות קדיחת חורים אל תוך קיר המבנה. יש להחדיר את הברגים דרך הקורות. בשלב הבא, יש לחבר לקורה תושבות אשר ייעודן לעגן את קורות הגג. לבסוף יש להניח את הקורה המרכזית ולחבר אותה באמצעות ברגים מתאימים.
שלב 3 – התקנת קורות הגג
בשלב הבא, נדרש לנסר את הקורות בהתאם לצורך. מניחים את הקורות הקיצוניות במקום המיועד להן ומחברים אותן לתושבות על ידי ברגים, יש לדאוג שקורות אלו יתחברו לקורה המרכזית.לאחר מכן, יש לחבר התושבות על הקורה המרכזית, ולהניח את שאר הקורות במקום המיועד להן.
שלב 4 – התקנת קירוי
בזמן בניית הפרגולה יש לדאוג להתקין קירוי לגג. את הכיסוי יש להניח על השלד של הפרגולה – כמובן, בהתאם לסוג הקירוי בו בחרתם.
טיפים ואזהרות לבניית הפרגולה
- הקפידו לרכוש מבעוד מועד את כל החומרים והכלים להם אתם זקוקים לצורך בניית הפרגולה – חלקי הפרגולה, הברגים המתאימים וכמובן, כל כלי העבודה להם תזדקקו בתהליך.
- אם אתם מרגישים תקועים, או שאתם לא מצליחים להסתדר בביצוע פעולה מסוימת בהליך ההרכבה, אל תהססו לבקש סיוע– זכרו שתמיד קיימת עבורכם אפשרות להתחרט, ולהזמין איש מקצוע.
- בטיחות היא מעל הכול, לכן הקפידו על כל אמצעי הבטיחות הרלוונטיים – אם יש עוד אדם אשר יכול לסייע לכם בפעולות כמו: להחזיק סולם או להגיש חלקים שונים, זה עלול להביא תועלת רבה לתהליך העבודה ולהגדיל משמעותית את רמת הבטיחות.
קישורים שימושיים:
צוות גדרון – המרכז הישראלי לפרוייקטים בשיטת עשה זאת בעצמך
הום אייד – הדרכות וידאו בשיטת עשה זאת בעצמך