איך מטפלים בנחירות והפסקות נשימה בשינה?

נחירות בשינה
איך מטפלים בנחירות והפסקות נשימה בשינה?
5 מתוך 5 (דירגו 1 איש)

נחירות במהלך השינה יכולות לנבוע מסיבות שונות, כאשר הן מלוות בהפסקות נשימה הן הופכות ממטרד עבור מי שחולק עם הנוחר את מיטתו לבעיה בריאותית שיש לטפל בה. לפניכם מדריך לטיפול בנחירות והפסקות נשימה בשינה.

 

איך מטפלים בנחירות והפסקות נשימה בשינה בארבעה שלבים

 

תיאור פשוט וברור של ארבעת השלבים בדרך לטיפול  בנחירות והפסקות נשימה בשינה.

 

שלב 1 : אבחון

 

אנשים סובלים מנחירות מסיבות שונות, החל ממבנה עצמות פנים, עבור דרך השמנה, עישון וצריכת אלכוהול, וכלה בחסימות של דרכי הנשימה כתוצאה מצניחה של רקמות על פתחי האוויר של מערכת הנשימה בזמן הרפיה. בשלב הראשון עליכם להבין ממה נובעות הנחירות שלכם, והאם אתם סובלים מהפסקות נשימה במהלך השינה. גשו לרופא המשפחה, ודאגו להישלח לאבחון במעבדת שינה.

 

שלב 2: הפחתת סיכונים

 

לפני שאתם מחפשים פתרונות רפואיים שונים, מומלץ לנסות להפחית את רמת הסיכון שלכם ללקות בהפסקות נשימה במהלך השינה. תוכלו לבצע כמה פעולות שונות שיפחיתו את הסיכון שלכם להפסקות נשימה בזמן השינה:

  • הימנעו מצריכת אלכוהול
  • הימנעו מעישון
  • אם חוויתם עלייה במשקל בזמן האחרון, אמצו דיאטה בריאה ומאוזנת, והימנעו מעלייה נוספת במשקלכם.
  • נסו להימנע משינה על הגב, שנו על הבטן או על הצד, תנוחות אלו מפחיתות נחירות ומורידות את הסיכון לחסימת דרכי הנשימה.

 

שלב 3: פתרון רפואי מתאים

 

מי שסובל מנחירות קלות, ואינו חווה הפסקות נשימה רבות במהלך השינה, יוכל להסתפק בפתרונות של שלב 2, אולם מי שסובל מהפסקות נשימה בנוסף לנחירות, יצטרך לאמץ פתרון רפואי. קיימים מספר פתרונות, הפיתרון המקובל והיעיל ביותר כיום הוא מכשיר CPAP, המחדיר אוויר באופן קבוע לדרכי הנשימה, מונע קריסת רקמות על פתחי האוויר, ומבטיח נשימה רצופה במהלך השינה. מכשיר CPAP אינו פותר את המקור להפסקות הנשימה, אך מונע את הישנותן ובכך משחרר את המטופל מן הסימפטומים והסיכונים הכרוכים בהפסקות נשימה.

 

שלב 4: התאמה אישית

 

מכשיר CPAP כולל חבישת מסיכה בזמן השינה, ופעולה זו עלולה לגרום אי נוחות. משום כך, חשוב להתאים את המכשיר והמסכה אישית לכל מטופל. ככל שהמסכה והמכשיר יותאמו טוב יותר, כך יהיה למטופל קל ונעים יותר לישון עם המכשיר.

 

טיפים ואזהרות

 

  • מי שסובל מנחירות והפרעות שינה לא תמיד מודע לכך, הקשיבו לבני הזוג שלכם, ואם הם מספרים שאתם נוחרים נחירות רמות בעוצמה משתנה, גשו להיבדק במעבדת שינה.
  • הפסקות נשימה במהלך השינה פוגעות באיכות השינה, לא מאפשרות שינה עמוקה, משבשות אספקת חמצן לדם ולגוף במהלך השינה, ועלולות להביא לפגיעה בזיכרון, לעלייה בלחץ הדם, לפגיעה בלב ועוד. לכן אם קיים חשש להפסקות נשימה במהלך השינה – גשו להיבדק במעבדת שינה.
  • ברכישת מכשיר CPAP אל תנסו לחסוך בהוצאות על חשבון התאמת המכשיר, ובייחוד התאמת המסכה לצורכיכם.

 

קישורים רלוונטיים

 

 

 

שתפו עם החברים!

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email

מדריכים באותו נושא

מדריכים באותו סגנון

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *