חברת סטארט-אפ ישראלית בשם Noveto המציאה טכנולוגיה חדשה, שמשדרת את הצלילים ישירות לאוזניים ומבטלת את הצורך בהתקנים כלשהם המורכבים על האוזן. האם זהו סופן של האוזניות?
הטכנולוגיה משתנה ומתחדשת ללא הרף, וגם תחום מערכות השמע לא קופא על שמריו. חברת Noveto הישראלית, שהוקמה בשנת 2011, פיתחה את שיטת "אודיו ממוקד" (Focused Audio).
השיטה משתמשת בגלי קול ממוקדים, על מנת לשגר את הצלילים ישירות אל תוך האוזניים, ללא שום אוזנייה או התקן אחר על הראש – כך לפי חברת סיריוס אלקטרוניקה בשוהם. לא רק שהצלילים מכוונים היישר אל הנמען, הטכנולוגיה החדשה הזו מונעת מהם להגיע אל אנשים אחרים – ובכך מתנהגת בדיוק כמו אוזניות אלחוטיות.
ניתן להשתמש בשיטה לשמיעת מוזיקה, לשיחות טלפון והיישומים רבים. מוצרי החברה הוצגו לאחרונה בכנס הטכנולוגיה המוביל בעולם, CES, ואחד המשקיעים המובילים בעולם – בריאן וואלאס – הוזמן להיות מנכ"ל החברה. מעבר לכך, נובטו כבר השלימה מספר סבבי גיוס כספים כך שמדובר בטכנולוגיה זמינה ולא רק בתיאוריה.
אז איך זה עובד בעצם?
הטכנולוגיה עוקבת אחרי ראשו של הנמען באמצעות חיישנים בזמן אמת, כדי לזהות היכן נמצאות האוזניים בכל רגע נתון (קחו בחשבון שאנחנו מזיזים את הראש ללא הרף, כך שמיקום האוזניים במרחב משתנה כל הזמן). גלי הקול הממוקדים משוגרים אל עבר האוזניים, ויוצרים מעין "בועות קול" סמוך מאוד לכל אוזן.
נכון לעכשיו, האודיו הממוקד של נובטו יכול להיות מופק בשתי שיטות עיקריות: האחת היא באמצעות סאונד בר קומפקטי שמיוצר בחברה ונקרא "סולו" (Sowlo). הדרך השנייה היא באמצעות כל מכשיר המפיק צלילים, כגון טלוויזיות, מסך מחשב, סמארטפון, טאבלט וכן הלאה, כל עוד הטכנולוגיה של נובטו מותקנת במכשיר.
אומנם זה נשמע קצת כמו טכנולוגיית Directional Audio, אבל בניגוד לאודיו הממוקד של נובטו – בשיטה הישירה לא תוכלו לשמוע דבר אלא אם כן אתם נמצאים ישירות מול המכשיר שמפיק את הצליל.
הטכנולוגיה של נובטו שונה, בכך שניתן לנווט אותה לכיוון הדרוש. השיטה החדשנית הזו אף מאפשרת לכמה אנשים במקביל לשמוע צלילים שונים, המופקים ממכשיר אחד (למשל 4 נוסעים ברכב אחד, שכל אחד מהם שומע מוזיקה אחרת). מעבר לכך ניתן לחשוב גם על יישומים נוספים, כגון פרסומות ה"מוזרקות" ישירות לאוזניים (הכול תלוי, כמובן, בשאלה האם הטכנולוגיה מותקנת במכשיר הנדון).
חברת נובטו צפויה להשיק את מוצריה עד סביבות עונת הסתיו של שנת 2019.
יהיה מעניין, אין ספק.