איך בוחרים קבלן בניין

בחירת קבלן בניין
איך בוחרים קבלן בניין
המדריך עזר? פרגנו 🙂

בונים בית ומחפשים קבלן שיבצע עבורכם את העבודה על הצד הטוב ביותר? ענף הבנייה הוא תחום רחב, וניתן למצוא מגוון קבלנים, חלקם מצוינים, וחלקם מוצלחים פחות. אם אתם מודאגים, ושואלים עצמכם כיצד תוכלו להבטיח שתבחרו בקבלן המקצועי והטוב ביותר עבור פרויקט הבנייה שלכם, אתם יכולים להירגע ולהסיר מליבכם כל דאגה. לפניכם מדריך מקוצר לבחירת קבלן בניין מקצועי ואמין.

 

איך בוחרים קבלן בניין בארבעה שלבים

 

תיאור תמציתי וברור של ארבעת השלבים בדרך לבחירת קבלן בניין.

 

שלב 1: הגדרת התמחות וצרכים

 

קיימים קבלני בניין רבים, ולכל אחד מהם אופי עבודה והתמחות בתחומים שונים, לפני שאתם בוחרים את קבלן הבניין המתאים לפרויקט הבנייה שלכם, הגדירו את "דרישות התפקיד".  האם נחוץ לכם קבלן המתמחה בשיפוצים? האם הקבלן צריך גם לבצע את עבודות התשתית? אילו כלים צריך שיהיו לקבלן, וכן הלאה. מומלץ להתייעץ במהנדס או באדריכל עימם אתם עובדים בנוגע לדרישות מקצועיות שעל הקבלן לעמוד בהן.

 

שלב 2: מועמדים רשומים בפנקס הקבלנים

 

כל קבלן בניין בישראל צריך להיות רשום בפנקס הקבלנים, יתירה מכך, קיימות חברות  המתמחות ברישום קבלנים בפנקס הקבלנים כמו היחידה לרישום קבלנים. חברות אלו מסייעות לקבלנים בהליכי הרישום על פי הנהלים והתקנות.  לאיתור קבלנים פוטנציאלים רשומים תוכלו לפנות לדף פנקס הקבלנים באתר משרד הבינוי והשיכון. בדף ניתן לאתר קבלנים רשומים על פי סיווגים שונים, ועל פי יישובים. בחרו מן הרשימה של קבלנים רשומים באזורכם שלושה מועמדים פוטנציאליים, לאחר שיחה קצרה עימם לצורך התרשמות ראשונית.אם יש לכם המלצות ממכרים, בדקו שהקבלנים המומלצים רשומים, והכניסו אותם לרשימת המועמדים שלכם.

 

שלב 3: תחקיר, מפגש, התרשמות והצעת מחיר

 

בצעו תחקיר קצר לגבי כל אחד מן המועמדים, התרשמו מפרויקטים שהם ביצעו, ונסו לקבל חוות דעת של לקוחות לגבי איכות העבודה, עמידה בלוחות זמנים והאינטראקציה עם הצוות והקבלן. בנוסף, היפגשו עם הקבלנים והתרשמו מאופיו של הקבלן, מיחסו אליכם, ומן התקשורת ביניכם. כמו כן, בקשו  מכל אחד מן המועמדים הצעת מחיר מפורטת על פי כתב הכמויות וחומרי הגלם שאתם בחרתם ובהתאם לתכנון המהנדס והאדריכל.

 

שלב 4: השוואות, מסקנות ובחירה

 

כעת יש בידכם את הנתונים הנחוצים לבחור את קבלן רשום המתאים. בחרו בקבלן שאתם מרגישים שהוא אמין,שהצעת המחיר שלו הוגנת והגיונית, שהתרשמתם לטובה מפרויקטים שביצע בעבר, ושזכה לשבחים מלקוחות.

 

טיפים ואזהרות:

 

  • ודאו שלקבלן יש ביטוח מלא, הכולל ביטוח קבלנים, ביטוח אחריות מקצועית, ביטוח חבות מעביד וביטוח צד ג', למקרה שחלילה תקרה תקלה.
  • מומלץ לשכור במקביל את שירותיו של מפקח בנייה, שישגיח כי כל העבודות מבוצעות על פי התכניות וכי כל חומרי הגלם הם בהתאם לכתב הכמויות.
  • אם קבלתם הצעת מחיר זולה מאוד, בדקו אותה בשבע עיניים, סביר להניח שמסתתר בה איזשהו מוקש, בעסקי הבניין אין מתנות חינם.

 

קישורים מועילים:

 

 

שתפו עם החברים!

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email

מדריכים באותו נושא

מדריכים באותו סגנון

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *