איך כותבים סמינריון ועבודות אקדמיות

סמינריון ועבודות אקדמיות
איך כותבים סמינריון ועבודות אקדמיות
המדריך עזר? פרגנו 🙂

עבודה סמינריונית מאפשרת לסטודנט ליישם את החומר שלמד, ולהשתמש בו בכדי לבצע עבודת מחקר אישית המבוססת על החומר שנלמד בקורס. באמצעות העבודה הסמינריונית יכול המרצה לבחון את הבנתו של הסטודנט, ושליטתו בחומר שהועבר. לפניכם מדריך קצר ושימושי לכתיבת סמינריונים ועבודות אקדמיות.

 

איך לכתוב סמינריון ועבודות אקדמיות בארבעה שלבים

 

ארבעה שלבים בדרך לכתיבת עבודות סמינריוניות ועבודות אקדמיות.

 

שלב 1: תכנון מראש

 

כדי לא למצוא עצמכם בלחץ נוראי ברגע האחרון, כאשר אתם במרוץ להספיק להגיש את העבודה בזמן, תכננו מראש את לוח הזמנים להכנת העבודה. עברו מראש על הדרישות וההנחיות בכדי לדעת כיצד לחלק את העבודה כך שתספיקו לעמוד בכל הדרישות. רצוי לאפשר לעצמכם לעבוד על הסמינריון בנחת מספיק זמן מראש, כך תוכלו להפנים את החומר היטב, לשנות ולהתאים דברים שידרשו שינוי, ולמצוא מספיק מקורות מידע איכותיים במידה ומקורות שבניתם עליהם מתבררים כלא מספיקים.

 

שלב 2: בחירת נושא לעבודה

 

לעתים המרצה מספק רשימת נושאים מביניהם עליכם לבחור את הנושא לעבודת הסמינריון שלכם, לעיתים תתבקשו למצוא בעצמכם נושא מתאים. כך או כך, בחרו בנושא שיש לכם זיקה אליו, נושא שמעניין אתכם, ושיש לכם רצון ללמוד עליו עוד. בחירת נושא שמעניין אתכם תשפיע על איכות העבודה, ועל חווית הכתיבה שלה, תעמיק את הידע שלכם, ותאפשר לכם להכניס נימה אישית ולבטא את עצמכם בעבודה.

 

שלב 3: בדיקת מקורות והיתכנות

 

לפני שאתם מתחילים לעבוד על הסמינריון, בדקו שיש לכם מספיק מקורות מידע איכותיים העומדים בדרישות המרצה. אם אינכם שולטים באנגלית כשפת אם, כדאי לוודא שיש לכם גם מקורות בעברית, בכדי שלא תחוו תסכול וקושי מהתמודדות עם מסה גדולה של מקורות לועזיים. בנוסף, בדקו שהנושא שבחרתם אכן מתאים מבחינת סדר הגודל שלו לעבודה הנדרשת. אם היקף המידע והעבודה הם גדולים מדי, כדאי לצמצם אותם על ידי בחירת נושא שימקד את העבודה.

 

שלב 4: לצאת לדרך

 

לאחר שבחרתם נושא, הגדרתם לוח זמנים, וליקטתם מקורות מידע איכותיים, הגיע הזמן לצאת לדרך, לקבל אישור לנושא שבחרתם ולהתחיל לעבוד על פי השלבים שתכננתם.

 

טיפים ואזהרות

 

  • אמנם לכאורה ניתן למצוא מקורות מידע על כל נושא באינטרנט, אולם כשמדובר בעבודות אקדמיות ובסמינריונים עדיף להסתמך על מקורות בדוקים ועל מידע אקדמי רשמי, שידוע מי הכותב שלו ולאיזה מוסד אקדמי הוא שייך. המידע ברשת לא תמיד אמין, ובכל מקרה השתמשו במידע שמקורו מוכר ובעל מוניטין של אמינות ומקצועיות.
  • אל תדחו את העבודה הסמינריונית לרגע האחרון, זה רק ייצר לחץ מיותר, ויקשה עליכם למצות את יכולותיכם.
  • הגדרת נושא העבודה היא משמעותית, קחו את הזמן לבדוק שהנושא שהגדרתם הוא לא רחב מדי, ושיש מספיק מקורות מידע איכותיים, לפני שאתם מגישים את הנושא לאישור.

 

קישורים  מועילים

 

שתפו עם החברים!

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email

מדריכים באותו נושא

מדריכים באותו סגנון

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *