נאמר לכם שאתם צריכים לבצע בדיקת דופלר, ואתם תוהים כיצד לבחור מכון מתאים? בדיקת דופלר משמשת לבדיקת איכות, כיוון ומהירות הזרימה של דם בכלי הדם. הבדיקה משמשת לאיתור היצרויות בעורקי הצוואר, הידיים והרגליים, לאיתור ורידים לא תקינים, להערכת זרימת דם לכליה לאחר השתלה, וזרימת דם לאחר ניתוח כלי דם. בנוסף לכך, משתמשים בבדיקת דופלר לבדיקת זרימת דם בשליה, בחבל הטבור ובמוח העובר בזמן היריון, לבדיקת זרימת הדם בסביבת גידולים סרטניים, ועוד. בארץ קיימים מכונים רבים המבצעים בדיקות דופלר, ואם אתם שואלים עצמכם כיצד לבחור במכון הנכון לביצוע הבדיקה – לפניכם התשובה.
איך בוחרים מכון רפואי המבצע בדיקת דופלר בשלושה צעדים
מהם ששלושת הצעדים המומלצים בדרך לבחירת מכון המבצע בדיקת דופלר.
צעד ראשון: שאל את הרופא
אם נאמר לכם שעליכם לבצע בדיקת דופלר, ראשית יש לשאול בעצת הרופא המטפל. אם מדובר ברופא מומחה, מן הסתם הוא ידע להמליץ לכם על מכונים שלדעתו יבצעו את הבדיקה על הצד הטוב ביותר. אם מדובר ברופא המשפחה, אזי במידה ואין לו היכרות עם הנושא, הוא יידע במי להתייעץ בכדי לקבל המלצות מבוססות על מכוני דופלר נחשבים.
צעד שני: זמינות ונגישות
לאחר שקיבלתם המלצות מן הרופא, בדקו היכן נמצאים המכונים השונים, והוציאו מן הרשימה את המכונים שאינם נגישים עבורכם. בדיקת דופלר היא בדיקה פשוטה יחסית, היא אינה פולשנית, ואינה כרוכה בתהליכים שדורשים התאוששות. הבדיקה אינה אורכת זמן רב, ואין מניעה לבצע אותה ולחזור אחריה לשגרת היום שלכם. אין סיבה שתיאלצו להפסיד יום עבודה שלם בשביל בדיקת דופלר, אלא אם כן אתם רוצים לנצל את ההזדמנות ולארגן לעצמכם יום חופש. בדקו אילו מן המכונים ברשימה נמצאים במקומות שיהיה לכם קל ונוח להגיע אליהם.
צעד שלישי: מי פנוי
כעת נותרתם עם רשימה מצומצמת של מכונים מומלצים הממוקמים במקומות שהגישה אליהם קלה ונוחה עבורכם, ומה שנותר הוא לברר למי מן המכונים יש תורים בתאריכים קרובים המתאימים ללוח הזמנים שלכם. קחו בחשבון את חומרת מצבכם ואת הדחיפות בביצוע הבדיקה, ובדקו ביומנכם אילו התאריכים מתאימים בחינת לוח הזמנים שלכם. לאחר שסימנתם את התאריכים הרצויים התקשרו למכונים השונים ובדקו לאיזה מכון יש תור מתאים.
טיפים ואזהרות
- אל תוותרו על עצתו של הרופא. קיימים מכוני דופלר רבים בארץ, ולמען בריאותכם כדאי שתלכו למכון אמין, מוערך ובעל מוניטין .
- קיימים מכונים פרטיים ומכונים של קופות החולים. אם בחרתם במכון פרטי בדקו היטב מה העלויות והאם אתם זכאים להחזר מקופת החולים לפני שאתם מחליטים לאיזה מכון לפנות.
- התייעצו עם הרופא בנוגע לדחיפות הבדיקה, ואל תתמהמהו בקביעת תור בזמן המתאים, שכן מדובר בחייכם.
קישורים מעניינים
- ויקיפדיה – בדיקת אולטרא סאונד
- ויקיפדיה – מחלת העורקים הפריפריאליים