[highlight]
אם גם אתם (כמוני) רואים עוגות יום הולדת מעוצבות ומיוחדות וחושבים לעצכם (אחרי שסיימתם לקנא) איך לעזאזל מכינים את העוגות האלה ואיך מכינים בצק סוכר? הפוסט הזה בשבילכם.
רמז: לקסם קוראים בצק סוכר
[/highlight]
על מנת לפשט את העניינים החלטתי לשנות מעט את המתכון ולכתוב על בצק מרשמלו – מתנהג כמו בצק סוכר אבל טעים (באמת טעים) וקל להכנה!
מצרכים:
- 200 גר' מרשמלו לבן (או ורוד, חשוב שיהיה רק צבע אחד)
- 30 מל' מים
- בערך 500 גרם אבקת סוכר
שלבי הכנת בצק מסוכר:
שלב 1
מכניסים את המים והמרשמלו לקערה שניתנת לשימוש במיקרוגל.
שלב 2
מתחילים לחמם את הקערה (בכל פעם לזמן קצר על מנת שלא יישרף) עד שהמרשמלו סופח את המים והופך לסוג של "משחה".
שלב 3
מוסיפים כ250 גרם אבקת סוכר ומתחילים ללוש בידיים מעט משומנות (זהירות: לבדוק שהמרשמלו לא רותח!).
שלב 4
מוסיפים בהדרגה את שאר אבקת הסוכר עד שמרגישים שבצק הסוכר כבר לא דביק.
שלב 5
מעבירים את בצק הסוכר למשטח עבודה (ששפכנו עליו מעט אבקת סוכר לפני) ועליו נותנים את הפינישים האחרונים.
שלב 6
עוטפים את הבצק בניילון נצמד באופן מיידי – הוא מתייבש בשנייה!
טיפים ואזהרות:
- במידה ורוצים לצבוע את הבצק סוכר יש להשתמש בצבע מאכל על בסיס ג'ל בלבד.
- בצק סוכר שמכינים בבית יישמר למספר ימים בלבד
- אין להשתמש בצבעי מאכל נוזליים
תגובה אחת
יוצא מצויין!!
תזהרו מהחום של הקערה…