איכות השמיעה של מרבית האנשים הולכת ויורדת במהלך השנים. חשיפה לרעש, כמו גם לקויות מולדות או מחלות שונות יכולות להביא למגבלה בשמיעה, אך ניתן להתגבר עליה באופן מרשים (גם אם לפעמים באופן חלקי בלבד) על ידי רכישה של מכשיר מתאים. איך תבחרו את מכשיר השמיעה בצורה הטובה ביותר? כיצד תוכלו לקבל מחיר מוזל? להלן 3 כללי אצבע שאתם חייבים להכיר.
- בחירה לפי אופי הליקוי
יש הרבה סוגים של מכשירי שמיעה, ולא בכדי. יש מכשירים מוזלים ויש מכשירים יקרים, יש מכשירים מוקטנים ויש מכשירים גדולים יחסית. כלל האצבע הראשון לפיו כדאי לבחור מכשיר שמיעה הוא התאמה בין אופי המכשיר לבין סוג הליקוי. גם דגם שנראה מאוד נוח, למשל דגם מוקטן שמוכנס לתוך תעלת האוזן, לא יהיה מתאים לכל אחד ובכל מקרה. למשל, אם יש לכם ליקוי שמיעה בדרגה בינונית, זהו פריט המידע החשוב הראשון אותו עליכם למסור למשווק או לנציג המוכר מכשירים מסוג זה. מכשיר שיתאים לבעלי ליקוי קל לא יהיה בחירה טובה עבורכם.
- נסתר או גלוי
כלל אצבע חשוב נוסף שעל פי כדאי לבחור את מכשיר השמיעה שלכם תלוי בהעדפתכם מבחינת החזות של המכשיר למתבונן מן החוץ. יש מכשירים יותר נסתרים ויש כאלה שמולבשים על אפרכסת האוזן וקל לראות אותם גם ממרחק רב. יש מכשירים שכמעט בלתי אפשרי לראותם, אולם לא לכולם הם יהיו נוחים באותה המידה. מה תעשו כאשר אתם עומדים לבחור את הדגם של המכשיר שיתאים לכם? חישבו עד כמה חשוב לכם שהמכשיר יהיה נסתר מהעין. למרבה הפליאה של חלק מלקויי השמיעה, ישנם אנשים עבורם מכשיר גלוי לעין אינו מהווה כל בעיה. עבור אחרים, זהו עניין הרבה יותר חשוב.
- ממשו את הזכאות שלכם
כלל אצבע נוסף על פיו כדאי לפעול לפני שרוכשים את מכשיר השמיעה שלכם, הוא לא לעשות זאת לפני שפונים לקופת החולים שלכם. מדוע? מפני שעל פי החוק הנוכחי, קופות החולים מחויבות להעניק הנחה או השתתפות עצמית ללקויי שמיעה העומדים בקריטריונים. אז לפני שתמהרו לשלוף את הארנק ולשלם על המכשיר שנראה לכם מתאים על פי גודלו, על פי יכולת הגברת הצלילים ועל פי חדות הפרדת השמע, פנו קודם כל לקופת החולים. בררו בכל כמה שנים תוכלו לקבל מכשיר מוזל חדש ומהי ההנחה המקסימלית אותה תוכלו לקבל. רק לאחר מכן רכשו את המכשיר שבחרתם, בכפוף להמלצות האודיולוג או הרופא שלכם.