איך לבחור מטפלת סיעודית, מקל הליכה ושאר עזרים לגיל השלישי

בחירת מטפלת סיעודית, מקל הליכה ושאר עזרים לגיל השלישי
איך לבחור מטפלת סיעודית, מקל הליכה ושאר עזרים לגיל השלישי
המדריך עזר? פרגנו 🙂

מבוגרים רבים, כולל אלה שתפקדו בעבר באופן מלא, הופכים מוגבלים, בין אם בשל זקנה או בשל מצב בריאותי לקוי. במקרים רבים הקשיש או הקשישה יכולים להמשיך בחיי היומיום שלהם, אך דרוש להם סיוע חיצוני. ישנם כמה דברים שאין לוותר עליהם בבחירת מטפלת סיעודית או עזרים פיזיים להליכה, והם נוחות הקשיש ושביעות הרצון שלו מהסיוע היומיומי.

שלבים בבחירת אנשי עזר ועזרים

שלב 1 – מיון ובחירת מטפלת סיעודית לקשיש

מטפלת סיעודית מסייעת בתפקוד היומיומי של הקשיש, אך גם משמשת חברה ואוזן קשבת. חשוב לבחור מטפלת סיעודית בעלת ניסיון והסמכה לטיפול בקשישים במצב הרפואי או המנטלי של הקשיש או הקשישה, כפי שהוגדר. חשוב לבדוק את פרטי המטפלת הסיעודית לפני תחילת העבודה – לבקש המלצות ולשוחח עם מטופלים קודמים או עם קרובי משפחתם, לקבל מידע מחברת כוח האדם וממטופלים קודמים על יכולותיה המקצועיות, על אופן עבודתה ועל מסירותה למטופלים. בחירת מטפלת סיעודית אינה תהליך פשוט, חשוב להגדיר בדיוק את מטרות הטיפול ואת משכו, את משך השהייה, צרכים מיוחדים ואת אופי הטיפול הנדרש למטופל הקשיש. במקרים של קשיי שפה חשוב לבחור במטפלת המסוגלת לתקשר עם הקשיש באופן המקסימלי. מטפלת סיעודית אינה בהכרח אחות, אך מתוקף תפקידה היא אחראית על הטיפול היומיומי בקשיש. לכן, חשוב לבחור במטפלת סיעודית מוסמכת ומקצועית בעלת אמפתיה וניסיון בטיפול בקשישים שאינם יכולים לתפקד באופן עצמאי מלא.

שלב 2 – בחירת אמצעי עזר להליכה

חשוב שאמצעי העזר להליכה יאפשר לקשיש תנועה בחופשיות ככל שניתן, יש להתאימם למבנה הפיזי, למשקל וליכולת האחיזה בידיות. ישנם סוגים שונים של אמצעי עזר, החל ממקל הליכה ועד להתקנת מעלון מיוחד בבית. מקל הליכה הוא אמצעי העזר הפשוט והמוכר ביותר לסיוע למתקשים בהליכה. מלבד מקלות הליכה ישנם פתרונות נוספים המיועדים להעניק סיוע בתנועה, כגון הליכונים. בבחירת הליכון חשובה ההתאמה למבנה וליכולת התפקוד: יש לבחור בהליכון מותאם אישית המאפשר יציבה זקופה והליכה בטוחה.

שלב 3 – בחירת אביזרים לבית

כדי לאפשר לקשישים איכות חיים מרבית בבית, יש לדאוג לאביזרי עזר המאפשרים להם לשמור על תפקוד יומיומי, אם לצורך רחצה או בזמן השינה. בין אמצעי העזר הללו נכללים ידיות אחיזה למיטה ולחדר הרחצה, כרית שינה ארגונומית, מגני מזרן וכיוצא באלה. אמצעים אלה חשובים לסיוע לקשיש במהלך התפקוד היומיומי ומסייעים למטפלת הסיעודית שלו לשמור על בטחונו המרבי. חשוב להתאים כל אביזר באופן בטיחותי ובהתאם לצורכי הקשיש.

טיפים ואזהרות

מטרת הבחירה באמצעי העזר לבני הגיל השלישי היא בטיחות ונוחות מרבית גם במצב פיזי מוגבל. יש להתאים כל פריט בהתאמה אישית למשקל, למבנה הגוף ולמצב הבריאותי. בנוסף לדאגה למצבם הפיזי, יש לוודא כי הקשיש או הקשישה אכן שבעי רצון מהאמצעים שמטרתם לסייע להם. בתהליך בחירת מטפלת סיעודית חשוב לוודא כי מעבר לטיפול המקצועי המסור מתקיימת תקשורת חיובית בין הקשיש לבין המטפלת שלו.

קישורים שימושיים

אתר משרד הבריאות – נושא: הגיל המבוגר

http://www.gil-hazahav.co.il/%D7%A9%D7%99%D7%A8%D7%95%D7%AA%D7%99-%D7%A1%D7%99%D7%A2%D7%95%D7%93-%D7%9C%D7%A7%D7%A9%D7%99%D7%A9%D7%99%D7%9D

שתפו עם החברים!

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email

מדריכים באותו נושא

מדריכים באותו סגנון

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *