איך להכין שייק פירות ביתי וטעים

הכנת שייק פירות קפואים ביתי
איך להכין שייק פירות ביתי וטעים
3 מתוך 5 (דירגו 3 איש)

בקיץ או בחורף, שייק פירות טעים עושה את ההבדל בין יום רגיל ליום של פינוק. אין צורך לצאת מהבית כדי לקנות שייקים יקרים בחוץ – אתם יכולים להכין כל יום שייק מיוחד ממרכיבים שונים, עמוס פירות, על בסיס חלב, מיץ תפוזים או אפילו מים. אז איך מכינים את שייק הפירות המושלם? הכל מתחיל בבלנדר ובפירות שבחרתם להוסיף לשייק. השייק הבסיסי ביותר יכול להיות מבוסס על חלב ועל תותים או על בננות (או השילוב השמימי בין שניהם). המקצועיים מוסיפים פירות נוספים, ועושים שילובים מיוחדים של מספר פירות במקביל. אספנו עבורכם את כל ההנחיות לשייק בריא, טעים ומפנק.

 

שלבים בהכנת שייק פירות ביתי

שלב 1 – בלנדר

בניגוד להרבה מאד משקאות אותם ניתן לערבב, שייק פירות מוצלח לא ניתן להכין בלי בלנדר. תוכלו להסתפק בבלנדר פשוט ביותר, או להתקדם לרמה של שייקים חזקים ומקצועיים שיכולים להתמודד עם פירות קפואים עקשנים ביותר (נסו פעם תות קפוא – הוא קשה כמעט כמו קוביית קרח). גשו לחנות הקרובה או גלשו באינטרנט והזמינו בלנדר להכנת השייק המושלם.

שלב 2 – קניות חומרי גלם

הבלנדר בבית? עכשיו אתם מוכנים לצאת לקניות של חומרי הגלם. תוכלו לבחור שילובים מעניינים של פירות לשייקים, בהתאם לעונה. בקיץ תוכלו למצוא אבטיחים נפלאים, ובחורף תוכלו לבחור דווקא בשייקים המבוססים על פירות הדר כמו מנדרינות, אשכוליות ותפוזים. עוד פירות שניתן להשתמש בהם הם מנגו – שמעניק לשייק מרקם עמוק ומיוחד, מלון ואפילו אפרסק מתקתק (לאחר שהסרתם בעדינות את הקליפה).

שלב 3 – הקפאת הפירות

אחרי שהכל כבר בבית, הגיע הזמן להקפיא את הפירות לשייקים בהם בחרתם להשתמש. חשוב לחתוך אותם לפני ההקפאה, ולא לתת להם למות יומיים במקרר. תגלו שלכל פרי יש זמן שונה בו הוא קופא, ולכן רצוי להפריד בין סוגי הפירות כשאתם מקפיאים אותם.

שלב 4 – הוספת נוזלים

הכל מוכן? עכשיו כל שנותר הוא לבחור את הנוזל שבו תרצו להשתמש לשם הכנת השייק. תוכלו לבחור בין חלב, מים, מיץ תפוזים – ויש כאלה שמשתמשים בנקטר פירות מוכן (כמו נקטר מנגו), ורק מוסיפים לו מספר פירות, בידיעה שהנקטר עשוי להשתלט על יתר הטעמים. מכניסים לבלנדר את הפירות בהם החלטתם להשתמש (רצוי שני פירות לכל כוס של שייק שאתם רוצים להכין) ומוסיפים את הנוזלים, כך שהפירות יבצבצו מהם. אם תשתמשו ביותר מדי נוזלים השייק יהפוך למיץ נוזלי, ופחות מדי נוזלים יהפכו את השיק לעיסה סמיכה מדי. הסוד הוא באיזון. הפעילו את הבלנדר, בלי לפחד מהרעש החזק שהוא משמיע. למעשה, הרעש הזה ייתן לכם אינדיקציה מדויקת לזמן שבו השייק מוכן. כאשר השייק מוכן הוא יהיה שקט יותר, ולא תשמעו קולות של פירות מקפצים.

שלב 5 – הגשה בסטייל

זהו, השייק מוכן. רוצים להגיש אותו בסטייל? תוכלו להגיש אותו עם קשית – כמו בבית הקפה השכונתי שלכם, או להתנפל עליו מיד. עכשיו נשאר החלק החשוב – נקו את הבלנדר, או מלאו אותו במים על מנת ששאריות הפירות לא ידבקו לדפנות, והכינו אותו לשייק הבא.

טיפים ואזהרות

חשוב לזכור כי יש מספר סוגים של בלנדרים, ואתם ממש אינכם רוצים את אלה שחותכים באמצעותם ירקות לסלט. שימו לב לצורה של הבלנדר – הבלנדרים המיועדים לשייקים בנויים לגובה, בעוד בלנדרים המיועדים לחיתוך ירקות הם נמוכים יותר. אם אתם רוצים לנסות טעמים חדשים, נסו להוסיף לשייקים דבש, קינמון, סילאן או אפילו פתיתי שוקולד חלב או לבן – השוקולד עובד בצורה מושלמת במיוחד בשייקים על בסיס חלב.

לינקים שימושיים

פירות יער ויקיפדיה

שתפו עם החברים!

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email

מדריכים באותו נושא

מדריכים באותו סגנון

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *