אורז הוא אחד מהבסיסים הנפוצים ביותר לאוכל – כשמבשלים, אנחנו רוצים לבחור בסיס, ולהוסיף לו רוטב ומנה עיקרית, ולשלב את כולם ביחד כדי לייצר ארוחה, לארוחות רבות נבחר באורז כבסיס.
בתור בסיס, אורז הוא אחד הדברים הפשוטים ביותר להכנה, והגמישים ביותר – אורז יכול להתחבר למגוון רחב של רטבים ומנות עיקריות, והוא נייטרלי מספיק כדי לשמש כמצע של ארוחות רבות. הנה כל מה שאתם צריכים לדעת על הכנת אורז.
מצרכים:
- כוס אורז
- שתי כוסות מים רותחים
- שתי כפות שמן
- מלח, פלפל
- שעון
- סיר עם מכסה
שלבי הכנה
שלב 1
הניחו סיר על האש, ותנו לו להתחמם מעט.
שלב 2
הוסיפו שתי כפות שמן על כל כוס אורז שאתם מתכננים להכין.
שלב 3
הוסיפו כוס אורז לסיר, וערבבו היטב. הוסיפו מלח ופלפל לפי הטעם – אל תדאגו בקשר לתבלון האורז יותר מידי; הארוחה תקבל את רוב הטעם מהרוטב והמנה העיקרית, ואפשר לטעות בכמויות.
שלב 4
תנו לאורז להטגן במשך מספר דקות. אחרי כשלוש דקות, הוסיפו זוג כוסות מים רותחים על כל כוס אורז שטיגנתם.
שלב 5
כשהמים חוזרים להיות רותחים בסיר, כסו את הסיר במכסה, ואז הנמיכו את האש למינימום – המים אמורים להמשיך לבעבע, אבל לאט.
שלב 6
תנו לאורז להתבשל במשך כעשרים דקות בדיוק. אחרי עשרים דקות, כבו את האש מבלי להסיר את המכסה, כדי לשמור את כל אדים בתוך הסיר. תנו לאורז להתייצב במשך עוד עשר דקות.
טיפים ואזהרות:
- האורז צריך להיות יבש.
- יש לטגן שתי דקות תוך כדי ערבוב לפני הוספת המים.
- רצוי לא לפתוח את המכסה בזמן בישול.
- לבשל על אש קטנה.